Skip to content

Președinte Onorific al AIR

Daniel IONIȚĂ Președinte Onorific al AIRDaniel IONIȚĂ

Președinte Onorific al AIR

Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova

Îmi face o deosebită plăcere să salut inaugurarea și să urez succes Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova!

Constituirea Asociației este un eveniment important și semnificativ, atât pentru mediul de afaceri din România cât și pentru Republica Moldova. Reprezintă materializarea unei promisiuni pe care ne-am asumat-o de a încuraja mediul de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului.

Scopurile pe care Asociația Investitorilor din România și le propune, în special acelea de susținere reciprocă și de promovare a intereselor membrilor Asociației, precum și de îmbunătățire a climatului investițional din România în Republica Moldova, sunt în deplină consonanță cu obiectivele strategice pe care România le urmărește cu consecvență și seriozitate în Republica Moldova.

Remarc în termeni elogioși în special faptul că oamenii de afaceri din România au luat la modul cel mai serios îndemnurile politicienilor de a utiliza la maximum oportunitățile deosebite pe care Republica Moldova le oferă în scopul sporirii, diversificării și consolidării prezenței investiționale românești, sau originare din România, în țara de reședință.

Trebuie să recunoaștem cu toții că această carte de vizită este impresionantă și ne dorim că începutul AIR să fie de bun augur! 

Astfel, vă asigur de întreaga susținere a Ambasadei României la Chișinău în îndeplinirea obiectivelor generoase asumate de Asociația Dumneavoastră.

Sunt convins că, împreună cu alte asociații profesionale similare existente la Chișinău, veți reuși să creați un model de bune practici, veți respecta pe deplin principiile responsabilității sociale corporatiste și veți contribui în mod decisiv la susținerea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, inclusiv la implementarea componentei sale de liber schimb – DCFTA.

Astfel, acțiunea noastră conjugată, de promovare a obiectivelor europene ale Republicii Moldova și a proiectelor în folosul cetățenilor va căpăta nu numai mai multă forță și substanță, dar și mai multă vizibilitate publică.

Mult succes AIR în tot ceea ce ți-ai propus să faci!
 

Daniel IONIȚĂ

Președinte Onorific al AIR

Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova