Skip to content

Președinte Onorific al AIR

Cristian-Leon ȚURCANU

Președinte Onorific al AIR

Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova

 “Creată în urmă cu 6 ani, din necesitatea asigurării unui liant între mediile de afaceri din România și R.Moldova, AIR își îndeplinește menirea în fiecare zi, generând plus valoarea în relațiile comercial-investiționale bilaterale.
 
Reper al business-ului românesc din R. Moldova, AIR demonstrează că, prin coagularea intereselor investiționale, capitalul românesc poate fi multiplicat, cu beneficii reciproce.
 
Amprenta activității membrilor asociației în economia de pe acest mal al Prutului este vizibilă și cuantificabilă, AIR constituindu-se astfel într-un partener solid pentru executivul de la Chișinău, în vederea asigurării unui cadru de afaceri predictibil, compatibil cu standardele europene, condiții sine qua non în dezvoltarea durabilă și sustenabilă.
 
Investiții în infrastructura economică, susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului local, sfera socială și culturală, investiții în energie verde și transformare digitală, medicină modernă, asigurarea locurilor de muncă accesibile pentru locuitorii R.Moldova sun obiective permanente ale AIR.
 
Ca prim partener comercial al Republicii Moldova, România, prin activitatea susținută a AIR, își va atinge următorul deziderat – întâiul investitor din economia moldovenească.
 
Ca președinte onorific al AIR, cred în capacitatea membrilor asociației de a-și multiplica capitalul în economia Republicii Moldova devenind, astfel, modele de bună practică pentru potențiali alți investitori. Pledez pentru consolidarea rolului AIR de platformă de intensificare a relațiilor de afaceri între cele două maluri ale Prutului.
 
În calitate de președinte onorific voi onora orice solicitare primită de la business-ul românesc și moldovenesc în scopul intensificării parteneriatului nostru comercial și investițional, în condiții de transparență, predictibilitate și conforme cu normele europene.”