Skip to content

Despre AIR Punte de legatură între mediul de afaceri din România si mediul de afaceri din Republica Moldova

Apărută ca o necesitate a dezvoltării şi consolidării prestigiului mediului de afaceri din Romania in Republica Moldova, Asociaţia Investitorilor din România a fost formata din 12 companii la data de 24 ianuarie 2018.

Un rol determinant în apariția Asociaţiei Investitorilor din România a fost dat de susținerea necondiționata oferită de Domnul Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova și Domnul Adrian Berezintu, Ministru Consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial Economică, chiar din primul moment al prezentării inițiativei noastre.

Asociația Investitorilor din România își propune să contribuie, atât la dezvoltarea afacerilor proprii în Republica Moldova, prin întrajutorarea reciproca a membrilor Asociației, precum și la atragerea a noi investitori din România în Republica Moldova. Totodata, Asociația, își propune susținerea și promovarea companiilor din Republica Moldova care doresc să activeze în România.

Asociația Investitorilor din România își propune să participe activ la toate inițiativele de dezvoltare ale mediului invesțitional și de afaceri din Republica Moldova, punând în operă toaăa experiența și compețentele membrilor săi care acționează, ca și companii de succes, atât în România cât și la nivel European.